Wij staan voor Ons Vinkel

Bezoek uit Holland Michigan van molen De Zwaan aan Herbouw Molen De Zwaan

Datum: 17-09-2017


Vandaag was ik aan het werk bij "De Meule". Onaangekondigd kregen wij bezoek van 5 mensen uit Holland Michigan. Gelukkig was er een gids bij die mijn Nederlands vertaalde naar het Engels. Ik vertelde over de bouw van de multifunctionele ruimte. Aan de hand van de foto’s in de mfr en de expositieruimte heb ik ons verhaal verteld, ook werd natuurlijk de historie van Molen De Zwaan en de dramatiek van de verkoop uitgelicht.

Dat de molen voor ƒ 3.000 werd verkocht, omgerekend 600 buks konden onze gasten nauwelijks geloven. Alisa Crawford is overigens een bekende van onze gasten. Ik gaf aan dat Alisa in november 2014, bij de eerste symbolische schop in de grond aanwezig was.


Mijn verhaal werd zeer enthousiast ontvangen. Dat wij het geheel tesamen met vele vrijwilligers en sponsoren in zo’n korte tijd hebben kunnen realiseren bezorgde onze gasten kippenvel. Onze gasten wilden perse met mij op de foto, voor de belt en op de belt zijn er foto’s gemaakt. Een van mijn gasten gaf aan een soort friendship town te maken tussen Holland en Vinkel. Dit past natuurlijk precies in ons plan. Na een half uurtje bij De Meule te zijn geweest zijn wij naar de kringloopwinkel gereden. Daar werd wat rondgekeken en hebben wij nog wat postzegels aan de man gebracht. Daarna zij wij naar de oude locatie van de molen, het huis van Piet van Schayk gereden. Via het weiland van Van Gogh konden wij nog een foto maken bij de oude muren van de molen. Daar vertelde ik het verhaal van de kleine Jan van Schayk, die thuis door een klap van de molen, overleed. Ook dit maakte veel indruk bij onze gasten.


Na deze bezoeken werd ik thuis afgezet, mijn email adres heb ik meegegeven, zodat de gemaakte foto’s doorgemaild konden worden. Na een hand en een ‘God bless you’ gingen wij uit elkaar en vervolgden onze gasten hun reis in Nederland.


Een mooie en verrassende ontmoeting. Hopelijk krijgt dit nog een vervolg.



Erik van der Lee

LinkedIn
YouTube
Facebook
WhatsApp

Deze website maakt gebruikt van cookies.