Wij staan voor Ons Vinkel

Reisverslag Hans en Irma Kappen aan Molen De Zwaan in Holland Michigan USA.

Datum: 29-09-2017


Reisverslag van Hans en Irma Kappen aan Molen De Zwaan in Holland Michigan.

 

 

Na het boeken van de reis naar Holland Michigan om Molen De Zwaan te gaan bekijken was het vrijdag 8 september dan eindelijk zover.

S ’morgens half 10 zijn we vertrokken vanaf Schiphol naar Dublin en vanaf Dublin naar Chicago.

Chicago kent een tijdsverschil van 7 uur vroeger, het was een hele opgave om op zijn minst tot 21:00 uur Chicago tijd wakker te blijven om een beetje in het ritme te komen door het tijdsverschil.

S ’morgens waren we al vroeg wakker en zaten we om 06:30 uur al op de fiets. Fietsen zijn door heel Chicago te huur en kan je op elk willekeurig punt weer inleveren.

 

 

 In Downtown Chicago aangekomen zijn we op aanraden van een stewardess van onze vlucht naar Chicago wezen ontbijten bij Wildberry, dit was een prima keuze. Om 07:30 uur zat de tent al afgeladen vol met zo’n 200 gasten.Daarna zijn we op de fiets de stad wezen bezichtigen. 

 

 

 

Zondagochtend zijn we vanuit ons Hostel om 08:00 uur vertrokken richting Holland Michigan.

Alisa Crawford (huidige molenaar van de Zwaan in Holland) had voor ons een verblijf geregeld bij Valerie en Jack van Heest, Valerie is de uitgever van het boek  “De Zwaan” dat Alisa heeft geschreven over de Historie van De Zwaan.

Om 12:00 uur waren we in Holland, hier is een tijdsverschil van 6 uur met Nederland.

We konden op dat moment telefonisch niemand bereiken en besloten om naar Windmill Island te rijden, het park waar de molen is herbouwd.

Bij de receptie navraag gedaan of ze misschien iemand aan de lijn konden krijgen.

Alisa nam niet op en bleek achteraf in de kerk te zitten.

Via internet zijn we achter het telefoonnummer van Valerie gekomen maar ook zij nam niet op.

Een 10 minuten later belde Valerie terug, zij zouden voorlopig nog niet thuis zijn maar ze gaf ons de code van hun auto die op de oprit zou staan en waarin de afstandsbediening van de garage lag en via de garage zouden we dan in het huis kunnen komen.

 

 

Ondertussen was ook Alisa op weg naar het park, na een warm welkom wilden we natuurlijk eerst de molen gaan bekijken alvorens we naar ons gastadres zouden gaan.

Het was zeer bijzonder om de molen eindelijk in het echt te kunnen bekijken.

 

 

 

 

 


 

 Na het bekijken van de molen zijn we met Alisa naar het huis van ons gastgezin gereden, Alisa had de sleutel en liet ons het huis zien.

Na het vertrek van Alisa zijn we wat boodschappen gaan doen en hebben we avondeten gemaakt in een vreemd huis waar we nog niemand van de bewoners hadden gezien.

Het was een bijzondere ervaring om in een wildvreemd huis op zoek te gaan naar spullen om je eten te bereiden.

Om 21:00 uur kwam Jack thuis met Taya een van de twee dochters, Valerie en Cella zouden dinsdag pas thuis komen.

Het klikte gelijk met Jack en we hebben tot 00:00 uur over van alles en nog wat gebabbeld.

Wij danken Valerie, Jack, Taya en Cella voor hun gastvrijheid.

 


 

Maandag waren we rond half negen op Wind Mill Island, we hebben die dag veel foto’s van de molen gemaakt en met veel mensen een babbeltje gemaakt, iedereen was zeer enthousiast en benieuwd naar de verhalen van ons eigen molen project .

 


 

Dinsdag waren we al weer betijd op de molen, nog wat foto’s gemaakt en weer regelmatig een gesprekje gevoerd  met bezoekers of personeel.

Ook hebben we de molen opgezeild en zijn rondjes laten maken, dit vinden  ze helemaal geweldig als ze de molen zien draaien.

 


 

 

Om 14:30 uur hadden Irma en ik samen met Alisa en Matt Helmus {manager van Windmill Island) een afspraak met Nancy de Boer de burgemeester van Holland.

 

 

 


We hadden een leuk en ongedwongen gesprek met Nancy en hebben gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om wat toekomst plannen met elkaar te bespreken.

Om 18:00 uur heb ik in het posthuis op het park nog een presentatie gegeven van onze eigen bouwwerkzaamheden tot nu toe.

 

 

Daarna zijn we nog gezellig met Matt wezen borrelen.


Woensdag zijn we wederom de gehele dag op het park geweest.

De molen weer opgezeild en geholpen met het verpakken van maismeel en maisgries.

Tussendoor nog in de kap geweest om een paar dingen te bekijken en op te meten, in de kap hoorde ik dat de vang (rem van de molen) aanliep en heb deze gelijk even afgesteld.

Matt kwam nog even afscheid nemen omdat hij de rest van de week niet meer op het park aanwezig zou zijn, we kregen nog een leuke video en speldje van het park.

In de avond zijn we wezen uit eten met Alisa, Valerie en Jack in een restaurant direct aan Lake Macatawa.

 


 


Donderdag morgen zijn we wezen  ontbijten bij bakkerij De Boer in Holland, de bakkerij en restaurant worden momenteel gerund door de derde generatie van familie De Boer.

 


 


Na zo’n stevig ontbijt was het tijd voor wat beweging en hebben we de Stu Visser trail gewandeld, dit is een niet al te lange boswandeling. Hierna zijn we naar het Holland State Park gereden en zijn we Mount Pisgah via een zeer lange trap omhoog gewandeld, boven heb je een prachtig uitzicht over Lake Michigan en Lake Macatawa.

Daarna zijn we via de havenmond van Lake Macatawa naar Lake Michigan gewandeld met op de punt van de haven de Big Red Lighthouse.

 


 


Hierna zijn we nog even naar de molen geweest, daarna nog naar Cranes.

Cranes is een fruit boer waar je zelf je eigen fruit kan plukken maar ook hebben ze een heel leuk restaurant waar je vele soorten taart en wijn kan proeven.

‘s-Avonds waren we uitgenodigd om bij de moeder van Alisa te komen eten, waar we ook kennismaakte met Flip de leraar Nederlands die Alisa Nederlands heeft geleerd zodat ze de cursus molenaar in Nederland kon gaan volgen. Flip is ondertussen al negentig jaar en woont al bijna zijn gehele leven in Amerika.

De moeder van Alisa is iemand wiens leven in het teken staat om andere te helpen, ze doet veel voor de kerk en heeft ook al vele buitenlandse studenten in huis gehad die een studie komen volgen in Amerika, momenteel waren er Hanza uit Pakistan en Mason uit China.

 

 

 

 

Vrijdag morgen zijn we een wandeling wezen maken in de omgeving van ons gastadres aan de rand van Lake Macatawa, je kijkt je ogen uit naar de omvang van de huizen die er staan.

 


 

Hierna zijn we naar de molen gereden even opgezeild en nog een uurtje gedraaid.


Om 17:00 uur hadden we afgesproken om samen met Valerie, Jack en de meiden en Alisa met haar zoon Alex te gaan varen. Na de boot te water te hebben gelaten zijn we via Lake Macatawa naar Lake Michigan gevaren om de zonsondergang te gaan bekijken, het stilliggen op Lake Michigan was niet echt bevorderlijk voor je maag en daarom besloten we om terug te varen naar lake Macatawa om  daar de zonsondergang te bekijken.  


  

 

 

 

Zaterdag zijn we om 09:00 uur naar Chicago gereden waar we s ’middags weer naar Dublin zouden vliegen en vanuit daar naar Schiphol waar we om 09:00 uur zijn geland en onze mooie reis zijn einde heeft bereikt.


Groetjes Hans en Irma

LinkedIn
YouTube
Facebook
WhatsApp

Deze website maakt gebruikt van cookies.