Wij staan voor Ons Vinkel

Nellie Habes-van Schaijk overleden

Datum: 10-11-2021


Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat Nellie Habes- van Schaijk op 94 jarige leeftijd is overleden. Nellie, oudste dochter van molenaar van Schaijk, was samen met haar familie vanaf het ontstaan van de plannen om Molen De Zwaan te herbouwen bij het molenproject betrokken.

 

Bij het bereiken en vieren van de verschillende mijlpalen konden wij altijd op Nellie rekenen. Zo zette Nellie bij de start van de herbouw in november 2014 de eerste schop in de grond. Legde zij in mei 2016 de eerste steen en verrichtte zij de officiële openingshandeling in september 2020.

 

Recentelijk was zij nog aanwezig tijdens de boekpresentatie van het boek “Molen De Zwaan, Vinkels vakmanschap Anno 2020” waarvoor zij het voorwoord schreef. Gedurende het gehele molenproject was Nellie een van de vele trouwe bezoekers aan de door haar zo geliefde Molen De Zwaan.

 

Met haar aanwezigheid stimuleerde Nellie ons de voortgang in het project te houden. Zo sprak Nellie tijdens de Eerstesteenlegging in 2016:

 

“Beste mensen, ik wens jullie heel véél moed en doorzettingsvermogen toe en probeer een beetje haast te maken, want ik wou hem toch nog zo graag zien draaien. Een aanwinst voor natuur en cultuur van Vinkel!! Veel succes en geluk, van de familie van Schaijk krijg je de wind mee!”

 

Gelukkig hebben wij aan haar oproep gehoor kunnen geven. Wij wensen de familie Habes-van Schaijk veel sterkte met dit verlies.

 

Bestuur en vrijwilligers Stichting De Vinkelse Molen.

LinkedIn
YouTube
Facebook
WhatsApp

Deze website maakt gebruikt van cookies.