Wij staan voor Ons Vinkel

Obligatie schenkingen

Datum: 19-12-2019


Obligatie schenkingen

Schenking obligatie:

 

In 2016 hebben wij een succesvolle obligatielening uitgeschreven. Maar liefst  191 obligaties met een waarde van € 250,-  per stuk zijn uitgegeven. Met o.a. het geld uit de obligatielening  hebben wij ons molenproject afgelopen jaren draaiende kunnen houden. Daar zijn wij onze obligatiehouders nog steeds zeer erkentelijk voor. In het obligatiereglement  is opgenomen dat de obligaties vanaf 2021 binnen 25 jaar terugbetaald gaan worden.

 

Mooi gebaar van Ton, Frans en Hans!

 

Afgelopen week zijn we verrast door drie van onze obligatiehouders. Afzonderlijk van elkaar gaven zij aan, dat ze de obligatie aan Stichting De Vinkelse Molen terugschenken. Een bijzonder genereus gebaar, waarvan inmiddels al meer mensen hebben aangegeven het te volgen.

       

Ton van der Leest vertelt: “Als je bij de molen komt en je spreekt wat mensen, dan zie je dat iedereen, naast de gebruikelijke activiteiten, druk bezig is met het binnenhalen van geld voor dit prachtige project. Het zette mij aan het denken en ik heb besloten de waarde van de obligatie aan de stichting te schenken. Zo geef je de molen financiële ruimte, want zij hoeven het geld niet terug te betalen.”

 

Frans van Zoggel vult aan: “Toen ik in 2016 een obligatie aanschafte , had ik in mijn achterhoofd al zoiets van die ga ik later schenken. In de jaren ’70 is bij EVVC ook een obligatielening uitgegeven. Ook toen waren er mensen die de obligatie terug schonken. Dat heeft de vereniging ontzettend geholpen.”

 

Hans Kappen vervolgt:” Op het moment dat de obligaties werden uitgegeven was ik al zo’n 3 jaar gediplomeerd molenaar. Ik ben destijds de cursus vrijwillig molenaar gaan volgen om in de toekomst te kunnen werken met De Zwaan. Het aangaan van een obligatielening betekende voor mij weer een mooie stap om mijn droom te verwezenlijken. Het terugschenken van de obligatie was voor Irma en mij van het begin af aan al duidelijk.”

 

Ebert van Wanrooij: “Wij zijn blij en verrast met deze giften. Het is een gebaar waar wij niet op hebben gerekend. Via het obligatiereglement  hebben we  alle obligatiehouders uiteraard de belofte gedaan terug te betalen. Die belofte staat nog steeds, maar als mensen aangeven daar geen prijs op te stellen, is dat natuurlijk een fantastische opsteker.  Een gebaar dat wij waarderen en waarvoor we iedereen op een leuke en verrassende manier op 24 januari 2020 met een avondprogramma gaan bedanken!”

Erik van de Lee vult aan: “De financiële kant van de molen belichten we regelmatig, waardoor het algemeen bekend is dat we nog een fikse hoeveelheid geld nodig hebben. Om precies te zijn: nog zo’n 115.000 euro. Een som geld die wij op verschillende manieren willen binnenhalen. We hebben er plannen voor, maar zijn natuurlijk erg blij met een initiatief als dit. Het geeft ons direct ruimte.”

Mocht je het genereuze gebaar van de initiatiefnemers willen volgen, laat het dan ons dan a.u.b. weten.

 

Bestuur Stichting De Vinkelse Molen

 

LinkedIn
YouTube
Facebook
WhatsApp

Deze website maakt gebruikt van cookies.