Wij staan voor Ons Vinkel

Bezoek stichting de Vinkelse Molen en vrijwilligers aan Provinciehuis

Datum: 25-09-2018


Bezoek stichting de Vinkelse Molen en vrijwilligers aan Provinciehuis

Bestuur Stichting De Vinkelse Molen en haar vrijwilligers op bezoek bij Provinciehuis Noord-Brabant.

 

 Op uitnodiging van Marianne v.d. Sloot, Lid Provinciale Staten Noord-Brabant arriveerden wij op maandagavond 24 september in Den Bosch. Daar werden we ontvangen door Ernst van Welij, Communicatiemedewerker Statenfractie CDA Brabant.

 

Onder het genot van een kopje koffie en een heerlijke Bossche bol kregen we een mooi programma voorgeschoteld onder leiding van bovengenoemde zeer spraakzame heer van Welij.

 

Allereerst een kwis over de Provincie Noord-Brabant. Als we 6 vragen goed beantwoordden mochten we een bezoek gaan brengen aan het parlement gezeteld in Den Haag. We slaagden met glans en gaan ons voorbereiden op een bezoek aan de Tweede Kamer.

 

Na de kwis gingen we naar de Statenzaal waar vrijwilliger Kees op de stoel van de Commissaris v.d. Koning plaats mocht nemen . Een prachtige zaal met een indrukwekkende deur als binnenkomst.

 

Bovendien brachten we nog een bezoek aan het dak van het gebouw en de atoomkelder.

 

Tussendoor hadden we nog een gesprek met Marianne v.d. Sloot, die op haar vakantie de Vinkelse molen in Amerika bezocht. Door dit bezoek raakte Marianne erg enthousiast over ons project en ze beloofde om met een delegatie van haar Politieke Partij een bezoek brengen aan de molen in aanbouw.

Na dit gesprek overhandigde onze voorzitter Ebert van Wanrooij nog het boek van Alysha Crawford over de geschiedenis van Molen De Zwaan aan Mevrouw vd Sloot.

 

Een zeer geslaagde avond voor ons als bestuur en de vrijwilligers. Wij danken mevrouw v.d. Sloot en Dhr. Welij voor hun gastvrijheid.

 

 

               

 

 

    

      

       

  (Foto’s zijn gemaakt door Henk van Esch fotografie, meer foto's van deze happening kunt U zien in het fotoalbum bezoek Provinciehuis)

 

Stichting De Vinkelse Molen.

LinkedIn
YouTube
Facebook
WhatsApp

Deze website maakt gebruikt van cookies.