Wij staan voor Ons Vinkel

Wilskracht.

Datum: 14-04-2020


 

Beste Lezers,

 

We zijn verheugd dat wij jullie in deze onzekere tijden iets positiefs kunnen melden. Zoals bekend zijn wij achter de schermen ook drukdoende met de uitwerking van onze 4 speerpunten Ontmoeten, Educatie, Recreatie en Zorg. In het najaar van 2019 hebben wij 2 van onze vrijwilligers, Ineke Pennings en Rita van de Ven, gevraagd de (on)mogelijkheden rondom het speerpunt Zorg te onderzoeken. In januari 2020 zijn de resultaten van het onderzoek aan ons gepresenteerd. Deze resultaten zijn door ons positief ontvangen. Ze geven een meerwaarde aan ons molenproject en dragen bij aan de leefbaarheid van Vinkel.

 

Onze positieve reacties en aanmoedigingen hebben er mede toe geleid dat de dames een eigen onderneming “Wilskracht” zijn gestart. Wilskracht zal zich richten op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en zal Molen De Zwaan als “thuisbasis” hebben. Door middel van een gebruikersovereenkomst zal Wilskracht, gebruik gaan maken van de ruimte “Onder de Meule”. Hierbij genereren wij noodzakelijke extra inkomsten. De activiteiten van Wilskracht worden, daar waar noodzakelijk, geïntegreerd in de al bestaande activiteiten van Stichting De Vinkelse Molen. Het blijft dus mogelijk, naast de gebruikelijke openingstijd op zondag, Onder de Meule te reserveren voor bijvoorbeeld bedrijfspresentaties en/of rondleidingen. Tijdens deze presentaties zorgen dan bijvoorbeeld cliënten van Wilskracht, begeleid door professionals en eventueel ondersteund door vrijwilligers van onze stichting, voor een hapje en een drankje.

 

Met de komst van Wilskracht kunnen wij ook onze openingstijden verruimen. Hierdoor snijdt het mes niet alleen aan 2 kanten maar kunnen wij ook de speerpunten Ontmoeten en Recreatie meer invulling geven. Niet geheel onbelangrijk in deze is te vermelden dat de inkomsten van Onder de  Meule in zijn geheel aan Stichting De Vinkelse Molen blijven toekomen.

 

Wilskracht zal na de zomervakantie op 1 september starten met 4 extra openingsdagen die zij in de toekomst hopen uit te breiden.

Graag hadden wij, samen met Wilskracht, de plannen willen presenteren tijdens onze vrijwilligersavond om daarna onze Vrienden te informeren.  Door de coronacrisis is dit helaas niet mogelijk gebleken. Mocht je naar aanleiding van dit bericht vragen hebben wend je dan tot een van de bestuursleden. Voor meer informatie met betrekking tot Wilskracht verwijzen wij jullie graag naar de website van Wilskracht: www.wilskrachtvinkel.nl

 

 

 

 

 

Bestuur Stichting De Vinkelse Molen

 

LinkedIn
YouTube
Facebook
WhatsApp

Deze website maakt gebruikt van cookies.